tisdag 2 oktober 2012

Bakismat!

När vi ska festa så brukar jag alltid baka pizzadegen innan, så att den finns redo när man vaknat dagen efter och e sugen på pizza! :-) bara att slänga på ingredienser (som jag oxå förberett i små lådor i kylen) och in i ugnen!

Botten:
(Det blir ungefär 3 st tallrikstora pizzor, så ska ni bara göra en så ta en tredjedel av ingredienserna.)

200 g riven ost
8 ägg
1,5 dl vispgrädde
2 msk fiberhusk
lite salt
Massa pizzakrydda


• Vispa ägg, grädde och fiberhusk med elvisp.
• I med kryddorna.
• Blanda sist ner osten.
• Låt stå i ca 5 minuter.
• Klä en plåt med bakplåtspapper.
• Klicka och tryck sen ut smeten så du får en rund tunn botten. (Blöt fingrarna innan så klibbar inte smeten så på händerna.)
• Grädda i ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter.



I lördags va vi ute, så i söndags blev det en sån här god pizza!

Tomatsås
Bacon
Fetaost
Tomater
Paprika
Ruccolasallad
Rödlök
Och beasås.

Det blev till att dela upp den i 2. Lunch och middag! Och så likt "vanlig" pizza som de går att komma! Mmmums!
.

2 kommentarer:

  1. Hej! Ska man baka botten i ugnen och sedan i ugnen igen med toppingen?

    SvaraRadera
  2. Japp den ska in och förbakas innan fyllningen ska på! :-)

    SvaraRadera