Nu har Jill varit i farten igen! Hon är grym på att komponera ihop recept!
Idag bakade jag hennes frallor! Såå goda! Mums!
Antal: 6 stycken
Ingredienser
• 2 ägg
• 50 g smör
• 2 dl fet yoghurt (minst 10% fetthalt)
• 0,75 tsk salt
• 2 tsk bakpulver
• 2 dl mandelmjöl
• 1 dl pofiber*
• 2 msk fiberhusk
• Vallmofrön (eller exempelvis solrosfrön, pumpafrön, sesam, riven ost etc)
* Bli inte avskräckt av att pofiber innehåller 12g/100g kolhydrater. Kolhydratsinnehållet är i sig helt ointressant om man inte räknar in mängd. I detta fallet innehåller 1 dl pofiber cirka 2-3 gram kolhydrater, utslaget på totalen blir det väldigt lite. Pofiber är dessutom bra för magen.
Gör så här:
• Vispa samman ägg, “halvsmält” (så det lätt går att blanda ihop) smör, yoghurt, salt och bakpulver.
• Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna.
• Låt stå i cirka 5-10 minuter (så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast.)
• Rulla till 6 stycken bollar.
• Lägg dem på ugnsplåten, strössla över vallmofrön.
• Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
Recept kopierat ifrån: http://www.jillsmat.se/artiklar/lchf-frallor-med-vallmo/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar