onsdag 18 april 2012

Världens godaste Kycklingpaj!

Pajdeg:
2 dl mandelmjöl
1 msk husk
1/2 dl linfrö
1 krm salt
1 ägg
50 g smör

Mal ner mandelmjölet och linfrö i mixern, häll sedan i resten. Tryck sedan ut degen i en pajform och stoppa in den i kylen i 30 minuter.

Äggstamning:
3 ägg
2 dl grädde
Salt och peppar

Vispa ihop allt i en skål.

Fyllning:
Jag tog det som fanns hemma.
4 kycklingklubbor som gått i ugnen innan.
2 msk ajvar
1 msk sambal oelek
3 tsk jordnötsmör (Green choice)
1 hackad färsk chili
1 lök

Blanda ihop fyllningen och rör runt.

När pajskalet stått i kylen i 30 minuter så stoppa in det i ugnen i 10 minuter på 200 grader. Sänk sedan graderna till 175 grader. Ta ut pajdegen när det gått i ugnen i 10 minuter. Fyll den med kycklingfyllningen och häll på äggstamningen. Strö över riven ost, så mycket du vill ha. Och in i ugnen i 45 minuter. Tada! Klart!
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar