Jag kunde inte hålla mej ifrån julbaket! Så det blev en saffranskaka en vecka för tidigt! Receptet e ifrån senaste mat och hälsa - tidningen.
10 bitar
4 ägg
35 g sockerersättning (jag tog stevia strö)
125 g smör
0,5 g saffran
1 msk ljus rom
0,5 dl vispgrädde
3 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver eller 1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver eller 1 krm vaniljarom
Kokosflingor till formen
• Sätt på ugnen på 175 grader (vanlig ugn) eller 160 grader (varmluftsugn)
• Smörj en sockerkaksform och strö kokosflingor i den.
• Vispa ägg och sötningen till den blir vit och luftig.
• Smält smöret.
• Blanda i saffran och rom i smöret.
• Häll i smöret och grädden i äggsmeten.
• Blanda de torra ingredienserna, ocj häll sedan i dem i smeten. Blanda väl!
• Häll smeten i formen.
• Grädda nedre delen av ugnen i ca: 30 minuter.
Jätte saftig och god!
214 kcal per bit
1 kolhydrat per bit.
.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar