Jag gjorde lite matlådor förra veckan som jag frös in. Jag gillar att ha några färdiga rätter i frysen så man kan plocka fram om man inte hinner laga mat eller inte har lust helt enkelt. Så jag testade mej på blomkål och bacon - gratäng från 56kilo's kokbok.
Recept: 4-6 pers.
• 1 Blomkålshuvud
• 1/2 gul lök
• 2 pkt bacon
• 200 g färskost
• 3 dl grädde
• 1 ägg
• 1 klyfta vitlök
• 1 msk tomatpuré
• 1 msk soya
• 1 dl riven ost
• salt och peppar
såhär gör du:
- Sätt ugnen på 200 g.
-Skär blomkålen i bitar och koka i lättsaltat vatten i ett par minuter.
- Klipp bacon i mindre bitar, hacka löken och stek tillsammans.
- Rör ihop grädde, färskosten, riven vitlök, tomatpuré och ägg, smaka av med soya salt och peppar. Tänk på att baconet är salt!
- Lägg blomkålen i en ugnsform, och fördela bacon/löken över.
- Häll över tomat och färskost - röran över.
- Strö över riven ost.
- Grädda i ugnen i ca 15 grader, tills den fåttt fin färg.
.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar