Jag gjorde det godaste brödet hittills i helgen! Valnötsbröd som jag hittade på 56kilo.se. Och som hon skrivit så är inte receptet hennes hitte-på. Men jag kopierar ifrån 56kilo's blogg.
1 bröd á ca 27 skivor (1 kolhydrat per skiva)
- Mixa i mixer (ska bli som mjöl):
• 4 dl krossat eller helt linfrö (200 g)
• 2 matskedar Fiber Husk
• 2 teskedar bakpulver
• 1½ tesked salt
- Lägg i resten av de torra ingredienserna:
• 1 matsked brödkryddor
• 4 dl valnötter (ca 150 g)
- Rör ner till en jämn smet:
• 250 g kesella 10%
• 5 ägg om det är stora ägg, annars 6 ägg
- Sätt ugnen på 175 g och klä en form med bakplåtspapper och fördela den ganska kompakta degen i den. Grädda i 80 min lågt i ugnen.
- Låt svalna och skiva sedan upp i skivor!
Gillar ni mörka grova bröd och saknar det i er lchf-kost, så kommer ni älska detta brödet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar