Igår bjöd jag mitt sällskap på en rabarberpaj som lchfklubben lagt ut på Facebook. Här kommer receptet:
- Smuldegen:
• 100 g rumstempererat smör
• 3 dl mandelmjöl
• 0,5 dl sukrin melis
• 0,5 tsk vaniljpulver
• 1 dl Fibex
- fyllning:
• 400 g rabarber (jag körde med frysta)
• 1 dl sukrin melis
• 0,5 tsk vaniljpulver
• 1 dl vatten
• 1 tsk kanel
- blanda Smuldegen i en bunke.
- koka rabarberna med vattnet, kanel, vaniljpulver och sukrin melis. Tills rabarbern är mjuk.
- häll rabarberfyllningen i en form.
- smula över smuldegen över.
- in i ugnen i 10-15 min på 200 grader.
Inte bästa bilden med en hand i vägen, men jag glömde faktiskt att ta en bild på pajen. Jag lovar att byta ut bilden när jag gör pajen nästa gång! För det kommer blir fler gånger! Mumsig!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar