Ingredienser:
100g Smör
150g Hasselnötter (grovt malda)
150g Kokos (+ 50g till garnering)
50 g 70% mörk blockchoklad eller motsv.
3 1/2 msk Vispgrädde
Gör så här:
Mät upp ingredienserna och lägg i smör, malda hasselnötter och kokos i matberedaren och kör allt till en smet. Häll över smeten i en skål.
Smält chokladen (lämpligvis i micron i en liten skål av porslin eller glas). Blanda den smälta chokladen med vispgrädden.
Förbered ett fat med kokos som du kan rulla dom färdirullade bollarna i.
Häll över chokladsmeten i bunken och blanda alla ingredienser med fingrarna. Smeten blir ganska kladdig men det går göra bollar utav den ändå, gör bollar och lägg på fatet med kokos - rulla därefter dom i kokos och lägg i en förvaringsburk och in i kylen ett par timmar.
Serveras lämpligen direkt från kylen.
.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar