onsdag 21 december 2011

Chokladbollar.

Ingredienser:

100g Smör
150g Hasselnötter (grovt malda)
150g Kokos (+ 50g till garnering)
50 g 70% mörk blockchoklad eller motsv.
3 1/2 msk Vispgrädde

Gör så här:

Mät upp ingredienserna och lägg i smör, malda hasselnötter och kokos i matberedaren och kör allt till en smet. Häll över smeten i en skål.

Smält chokladen (lämpligvis i micron i en liten skål av porslin eller glas). Blanda den smälta chokladen med vispgrädden.

Förbered ett fat med kokos som du kan rulla dom färdirullade bollarna i.

Häll över chokladsmeten i bunken och blanda alla ingredienser med fingrarna. Smeten blir ganska kladdig men det går göra bollar utav den ändå, gör bollar och lägg på fatet med kokos - rulla därefter dom i kokos och lägg i en förvaringsburk och in i kylen ett par timmar.

Serveras lämpligen direkt från kylen.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar