onsdag 21 december 2011

Mjuk pepparkaka.

Jag bakade mjuk pepparkaka för några dagar sen. Supergod!

Ingredienser
3 ägg
2 dl sukrin
1 msk fiberhusk
4 dl mandelmjöl (malde ner mandlar)
2 tsk bakpulver
150 g smält smör (laktosfri, körde jag med.)
Pepparkakskrydda
6 krm kanel
2 krm ingefära
2 krm mald kardemumma
2 krm malda nejlikor
Gör såhär
• Sätt ugnen på 200 grader.
• Vispa ägg, sukrin och fiberhusk ordentligt.
• Blanda alla pepparkakskryddor och häll i ägg-smeten tillsammans med mandelmjöl och bakpulver. Blanda.
• Häll sedan ner det smälta smöret och blanda försiktigt lite lätt, vispa inte.
• Smörj en springform eller annan rund form och häll sedan ned smeten.
• Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter.
• Låt svala en stund innan servering.

Man kan ju slänga i några lingon, eller ha lingon i grädden till en bit av kakan!

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar