torsdag 19 januari 2012

Kladdkaka med mint.

Ska hem till en kompis i morgon. Och då finns det risk att man blir bjuden på något som inte är lchf vänligt. Så nu har jag gjort en kladdkaka med mint att ha med mej. Bjuda på. Det doftar underbart i mitt kök!


200 g smör
200 g mörk choklad (70%) med mintsmak


smält allt i en kastrull.


4 ägg
1 dl sukrin (sötningsmedel som finns på hälsokosten)
1 tsk vaniljpulver (finns att köpa på hälsokosten)

Vispa ihop dessa 3 ingredienser tills det blivit fluffigt, Häll sedan över den smälta chokladen och smöret och rör runt. Häll över till en form och in i ugnen i ca 6-8 minuter. Ta ut och låt den kallna innan den skärs upp och äts! En klick grädde till och kanske några bär?

Jag har lite för svårt för den kraftiga mörka chokladsmaken, minten tar över den kraftiga smaken. Mycket godare!

Om man delar kakan i 8 bitar så är en bit ca 5,5 g kolhydrater, utan grädde.



.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar