måndag 13 februari 2012

Semla!


2 1/2 dl Pofiber (finns i de glutenfria hyllorna.)
2 tsk bakpulver
1/2 msk Fiberhusk (finns i de glutenfria hyllorna.)
2 krm kardemumma
1/2 dl sukrin
2 krm kanel
1 tsk vaniljpulver (finns på hälsokosten.)

4 ägg
1 dl grädde (laktosfri)
1/2 dl smetana (laktosfri)

• Sätt på ugnen på 200 grader.
• Vispa äggen, grädden och smetana till en jämn smet.
• Blanda den torra ingredienserna och häll över och rör i hop den med smeten.
• Låt stå och svälla i 15 minuter.

• Använd en muffinsplåt.
• Klicka i smeten.
• In i ugnen tills de blivit gyllenbruna.

Mandelmassa:

1 dl mald sötmandel
1 msk sukrin
2 msk grädde
• blanda allt i matberedaren.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar